|
Stan dróg i ocena robót drogowych |
| Autor |
Wiadomość |
BTN
Mieszkaniec Zabrza

Dzielnica miasta: Centrum
rutki: 267 Piw: 12
|
Wysłany: Sob 30 Sty, 2010
|
|
|
| Born_stubborN napisał/a: | | bosman podczas sztormu. |
OT. Bosman kiwie sie nie tylko podczas sztormu |
_________________ www.btnpl.deviantart.com - fotoblog |
|
|
|
 |
koszi
Forumowicz

rutki: 53
|
Wysłany: Sob 06 Lut, 2010
|
|
|
| OT2: bosman sie nie kiwa. On stoi prosto, to pokład sie kiwa. |
|
|
|
 |
BTN
Mieszkaniec Zabrza

rutki: 267 Piw: 12
|
Wysłany: Nie 07 Lut, 2010
|
|
|
| Słynny odcinek ul. Wolności od skrzyżowania Stalmacha/Wolności aż do świateł z Monte Cassino - to kpina. Dalej - rozjebany asfalt na Brysza (na wysokości ul Wandy), jak i cała Brysza do świateł z 3go Maja - koleiny, wertepy (od dawien dawna). Ulica Bytomska w Biskupicach - koleiny, wgłębienia na studzienki kanalizacyjne; wielkie wyrwy na lokalnych drogach osiedlowych; prawy pas na ul DeGaulle'a (dojazd do świateł z Wolności) - ogromne wybrzuszenia, lepiej unikać lewego pasa lub jechać zachowawczo 20km/h. I tak można wymieniać jeszcze troszkę. Gdy zima już ustąpi na dobre stan obecnych dróg jeszcze bardziej się pogorszy i wtedy nie będa potrzebne w Zabrzu żadne ograniczenia bo nikt przy zdrowych zmysłach nie będzie po tych beznadziejnych drogach jechał szybko. |
_________________ www.btnpl.deviantart.com - fotoblog |
|
|
|
 |
rencistka
Mieszkaniec Zabrza +

Dzielnica miasta: Mikulczyce
rutki: 244 Piw: 2
|
|
|
|
| A czy ktoś z Was jechał "nowymi" drogami w Mikulczycach ? Przejedźcie się Wawrzyńca przedtem był asfalt teraz kostka, przedtem wyrwy teraz nierówno położone i z mnóstwem pokryw kanalizacyjnych. Jak były kałuże tak są dalej choć teoretycznie nie powinny być. Jedzie się jak po grudzie. W innych miejscach nie jest lepiej. Tam gdzie pozrywano asfalt położono kostkę nierówno a tych pokryw kanalizacyjnych jest tyle że nie wiem do czego one są potrzebne. Przedtem były ale nie tak dużo. Wszędzie kostka położona nierówno i myślę że po zimie będą zapadliska. Mam nadzieję że to obejmuje gwarancja i będą poprawki. A że można coś takiego z kostki położyć na ulicy dobrze niech świadczy ulica Nowodworska która jest wyłożona kostką już nie pamiętam od ilu lat, jeździ nią bardzo dużo aut i jest w o wiele lepszym stanie niż te położone w ubiegłym roku. |
_________________ rencista |
|
|
|
 |
jerry
Forumowicz

rutki: 11
|
|
|
|
Zabrze - Kończyce, dłuugi remont kanalizacji i co? Wystarczy przejechać się od autostrady do centrum. To jakaś kpina, setki studzienek wybudowanych tak, że nie sposób ich ominąć.
Większość już pozapadana tak, że jak jedziemy to jest non-stop DUP_DUP.
Kto odpowiada za taki "remont"?
Kupa kasy poszła, na wiosnę mamy pewne zamknięcie tej drogi bo w ramach gwarancji trzeba będzie te studzienki naprawić a i tak to nic nie da kiedy tysiące aut dziennie jeżdżą po tych studzienkach.
A wystarczyło aby jakiś mądry projektant umiejscowił je tak aby były w środku pasa ruchu.
Byłaby możliwość aby brać je między koła i nie najeżdżać.
No ale cóż, na dobrych projektantów miasta widać nie stać i przez to mamy kolejny bubel. |
|
|
|
 |
jobe1979
Mieszkaniec Zabrza

rutki: 255 Piw: 9
|
|
|
|
gwarancja to na ogol 2 lata no chyba ze opiekun drogi skroci termin. co do omijania studzienek to tylko i wylacznie wina projektanta. w innych krakach kanalize robi sie w chodnikach ( w razie awari rozkop chodnika a nie polowy jezdni) a na jezdnie wypuszcza sie tylko studzienki przy kraweznikach odplywowe...
ale jest bardzo madre powiedzenie Polak madry po szkodzie...
dopoki ktos z UM nie urwie kola zawieszenia itd dalej tak beda budowac niestety |
_________________ niech moc bedzie z wami |
| Ostatnio zmieniony przez jobe1979 Nie 07 Lut, 2010, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Born_stubborN
Obywatel Zabrza

Dzielnica miasta: os.Mł.Górnika
rutki: 580 Piw: 53
|
|
|
|
| jobe1979 napisał/a: |
dopoki ktos z UM nie urwie kola zawieszenia itd dalej tak beda budowac niestety |
No to droga z Kończyc będzie zrobiona za kilka miesięcy, a o Biskupicach i Os. Młodego Górnika wszyscy zapomną. A sytuacja na osiedlu jest o tyle ciekawa, ze studzienki są położone 5 cm poniżej poziomu asfaltu.
A tak z ciekawostek - wraz z remontami pojawiły się na drogach dojazdowych do osiedli znaki Zakazu Ruchu z adnotacją: Nie dotyczy dojazdów koniecznych. I teraz nie wiem czy odwiedzanie matki jest konieczne czy niekonieczne. |
_________________ http://szybowskaz.blog.onet.pl |
|
|
|
 |
bzyq_74
Forumowicz +

rutki: 114 Piw: 4
|
|
|
|
| jobe1979 napisał/a: |
Jak jaśnie naszej panującej MMS w służbówce urwie się kółko to może wtedy ktoś to poprawi.
Inspektor nadzoru powinien się conajmniej wstydzić, jak nie zapłacić kary i zagonić do poprawienia fuszerki.
| Born_stubborN napisał/a: |
A tak z ciekawostek - wraz z remontami pojawiły się na drogach dojazdowych do osiedli znaki Zakazu Ruchu z adnotacją: Nie dotyczy dojazdów koniecznych. I teraz nie wiem czy odwiedzanie matki jest konieczne czy niekonieczne. |
Ja takie zakazy olewam, przecież nie będę dylał piechty kilkaset metrów |
_________________ Marcin |
|
|
|
 |
rencistka
Mieszkaniec Zabrza +

Dzielnica miasta: Mikulczyce
rutki: 244 Piw: 2
|
Wysłany: Pon 08 Lut, 2010
|
|
|
| Na Mikulczycach remont zakończony i ktoś pracę odebrał więc nie wiem czy nie zauważyli przy odbiorze robót fuszerek ??? Tak jest na pewno we wszystkich miejscach gdzie się zakończyły prace. |
_________________ rencista |
|
|
|
 |
Born_stubborN
Obywatel Zabrza

|
Wysłany: Pon 08 Lut, 2010
|
|
|
| rencistka napisał/a: | | Na Mikulczycach remont zakończony i ktoś pracę odebrał więc nie wiem czy nie zauważyli przy odbiorze robót fuszerek ??? Tak jest na pewno we wszystkich miejscach gdzie się zakończyły prace. |
Lepiej nie zauważyć fuszerki, niż zauważyć wypowiedzenie. |
|
(1)
|
|
 |
rutek
Administrator

rutki: 3630 Piw: 103
|
Wysłany: Sro 17 Lut, 2010
|
|
|
| jerry napisał/a: | | Zabrze - Kończyce, dłuugi remont kanalizacji i co? Wystarczy przejechać się od autostrady do centrum. To jakaś kpina, setki studzienek wybudowanych tak, że nie sposób ich ominąć. |
Kpiny ? to za mało. Debilizm - to odpowiednie słowo.
Dzisiaj, wracając z pracy jak co dzień, niczym Alberto Tomba omijając studzienki kanalizacyjne, postanowiłem je z grubsza policzyć.
Sam nie wierzę, że jest aż ich tyle. Na krótkim odcinku ulicy Padarewskiego, około 1300 metrów naliczyłem ich 95.
I to tylko na pasie w kierunku do Zabrza.
Debilizm i kretynizm. Co gorsze nikt nie wyciągnie konsekwencji z tego typu sytuacji. |
_________________ Zmiany, zmiany, zmiany. |
|
|
|
 |
wilcz3k
Obywatel Zabrza

rutki: 679 Piw: 9
|
Wysłany: Czw 18 Lut, 2010
|
|
|
| Ja mam takie pytanie, bo moze jest tu jakis specjalista, jakis czas temu był remont tarnopolskiej w mikulczycach od skrzyżowania z chopina do stawów, jakim cudem na tym odcinku jest tyle studzienek i dlaczego połowa z nich jest w kupie, niekiedy 3 koło siebie w odstępie 30cm i każda w inną stronę a nie w linii prostej, jakim cudem i po co? nie moga robic tych studzienek tak zeby je brac miedzy koła? :| |
_________________ "To nie jest koniec, to nawet nie jest początek końca, to dopiero koniec początku."
Winston Churchill (10 listopada 1942) |
|
|
|
 |
Ola
Starszy forumianin

rutki: 205 Piw: 3
|
|
|
|
| Narobią ich tyle, nikt nie wie po co, jak i dlaczego a potem i tak muszą je przetykać bo się coś zapycha. Dziś np. na Wolności (na wysokości Monte Cassino) stało takie duże autko ze spuszczoną rurą do kanalizacji. |
|
|
|
 |
lamor
Obywatel Zabrza

rutki: 855 Piw: 108
|
|
|
|
| wilcz3k napisał/a: | | dlaczego połowa z nich jest w kupie, niekiedy 3 koło siebie w odstępie 30cm |
Ponieważ obok siebie są prowadzone rury kanalizacji sanitarnej i kanalizacji deszczowej. Z każdego rurociągu biegnie przyłącze do danego odbiorcy. Na każdym przyłączu jest studzienka, stąd tyle studzienek obok siebie. |
|
|
|
 |
Born_stubborN
Obywatel Zabrza

|
Wysłany: Pią 19 Lut, 2010
|
|
|
Spoko spoko. Za kilka lat będą tam upychać światłowody, to może niektóre fuszerki naprawią. Więc cierpliwości drodzy Zabrzanie |
|
|
|
 |
|
|