Forum Mieszkańców Zabrza  

Poprzedni temat :: Następny temat

Tagi tematu: kolpakow, zlodzieje

Złodzieje kołpaków
Autor Wiadomość
gasiu 
Forumowicz

Dzielnica miasta: os.Kopernika

rutki: 6
Wysłany: Pią 26 Lut, 2010   Złodzieje kołpaków

Witam.
Skradziono mi (pewnie w nocy) z 25 na 26 lutego kołpaki samochodowe. Jestem z Oś. Kopernika. Czy jest tuaj ktoś komu również skradziono ? Czytałem, że w ubiegłym roku policja zatrzymała osoby kradnące kołpaki na koperniku (winowajcy byli z Mikulczyc).
No, a dziś rano idę do samochodu i kołpaków nie ma :( Może jest ktoś, kto akurat widział kręcące się osoby po parkingu i może udzielić jakiś informacji ?
Ostatnio zmieniony przez gasiu Pią 26 Lut, 2010, w całości zmieniany 1 raz  

rutek 
Administrator

Dzielnica miasta: Centrum

rutki: 3630
Piw: 103
Wysłany: Pią 26 Lut, 2010   

Ciesz się, że tylko kołpaki.
Mogli przecież jeszcze wycieraczki i antenę.

1stefan1 
Forumowicz

rutki: 15
Wysłany: Pią 26 Lut, 2010   Re: Złodzieje kołpaków

gasiu napisał/a:

Może jest ktoś, kto akurat widział kręcące się osoby po parkingu i może udzielić jakiś informacji ?

I co Ci to da,nic nie zrobisz,przełknij to sobie i tyle,tak jak pisał Rutek ...dobrze że inne rzeczy nie zmieniły właściciela.A jak tak bardzo chcesz się dowiedziec kto to to proponuje -Zabunkruj sie w aucie pare nocy i pewnie sie natkniesz na nocnych marków.Tylko by Ci odwagi starczyło jak bedziesz drzwi otwierał.Pozdrawiam

gasiu 
Forumowicz

Dzielnica miasta: os.Kopernika

rutki: 6
Wysłany: Pią 26 Lut, 2010   

Tu nie chodzi o to, że chce je odzyskać. Komplet nowy to koszt 40 zł, a używki pewnie sprzedają za nie więcej niż 20 zł co dla mnie jest głupotą. Chodzi o to czy tej samej nocy skradziono je jeszcze komuś bo widziałem kilka aut na "gołych" felgach. Jeśli od Was już dostali przyzwolenie i rozgrzeszenie, bo "dobrze że inne rzeczy nie zmieniły właściciela" to poczekajcie, aż zawitają do Waszych dzielnic zanim ktoś ich złapie ;) Pozdrawiam.

llaneta 
Starszy forumianin

rutki: 135
Piw: 2
Wysłany: Sob 27 Lut, 2010   

pewnie je sprzedadzą na giełdzie w tą niedzielę więc jeśli były charakterystyczne to można tam znaleźć winowajcę i policję .

1stefan1 
Forumowicz

rutki: 15
Wysłany: Nie 28 Lut, 2010   

llaneta napisał/a:
pewnie je sprzedadzą na giełdzie w tą niedzielę więc jeśli były charakterystyczne to można tam znaleźć winowajcę i policję .
bez sensu...i Co na kołpakach napisane jest "gasiu, "czy inaczej?jak udowodni że to jego...
gasiu napisał/a:
Jeśli od Was już dostali przyzwolenie i rozgrzeszenie, bo "dobrze że inne rzeczy nie zmieniły właściciela" to poczekajcie, aż zawitają do Waszych dzielnic zanim ktoś ich złapie

gasiu, nikt nie rozgrzesza...pamętaj że to złodziej Cię pilnuje a nie Ty jego,i to wcale nie jest tak...Mi buchneli spod domu rok temu VW T4 i co ?miałem płakac?Policja rozłozyła ręce...a ja jeszcze zapłaciłem 2 ratę PZU OC za złodzieji bo taka polisa.I nikt nie rozgrzesza :tancze:

bzyq_74 
Forumowicz +

rutki: 114
Piw: 4
Wysłany: Wto 02 Mar, 2010   

Na takich nie ma rady, jak nie złapiesz i nie spuścisz wp.... to kraść będą dalej.
Ostatnio widziałem z daleka jak łupili kołpaki na parkingu pod Multikinem. Poruszali się czerwonym maluchem na zabrzańskich numerach rej.

Everlast 
Moderator

Dzielnica miasta: Helenka

rutki: 1927
Piw: 71
Wysłany: Wto 02 Mar, 2010   

Osobom udowodniono kradzieże kołpaków z roku 2008 r. Przyznali się i czekają na proces

amon 
Starszy forumianin

Dzielnica miasta: Rokitnica

rutki: 181
Piw: 8
Wysłany: Sob 06 Mar, 2010   

krótko i na temat :D
;)

Ola 
Starszy forumianin

rutki: 205
Piw: 3
Wysłany: Sob 17 Kwi, 2010   

No i też się doczekałam. Dziś w nocy ukradziono mi cały komplet oryginalnych kołpaków z Forda, który stał sobie przy ul. Sobieskiego. Ciekawe czy znajdę je dziś albo jutro na giełdzie?!

wilcz3k 
Obywatel Zabrza

rutki: 679
Piw: 9
Wysłany: Sob 17 Kwi, 2010   

Ja rok temu też byłem takim "szczęśliwcem" któremu także skrojono kołpaki w nocy pod blokiem :-/

corsiarka 
Forumowicz +

Dzielnica miasta: os.Janek

rutki: 84
Wysłany: Sro 21 Kwi, 2010   

Mi gówniarstwo wracające z imprezy ukradło malucha spod bloku. Szybko został odnaleziony, ale nadawał się już tylko na złom :(

Słyszałam, że ostatnio bardzo panoszą się na os. Kopernika. Koledze już 2 razy próbowali włamać się do auta

Ola 
Starszy forumianin

Wysłany: Wto 29 Cze, 2010   

Drugi raz to samo! Tym razem na Zaborzu. A kołpaki zwykłe, porysowane, za 9,90 zł/szt. Szczyt chamstwa ;(

tewie 
Forumowicz

Dzielnica miasta: Pawłów

rutki: 34

A nie możesz w końcu kupić ładnych alufelgen ; nie bedziesz wtedy kołpakować :D i po
sprawie :beer:

Ola 
Starszy forumianin

A jak się im spodobają moje alufelgi i zostawią mi auto na cegiełkach?! Na razie kołpaków żadnych na pewno nie założę!

Odpowiedz do tematu