Forum Mieszkańców Zabrza  

Poprzedni temat :: Następny temat

Tagi tematu: 2010, lato, muzyczne

MUZYCZNE LATO 2010
Autor Wiadomość
rutek 
Administrator

Dzielnica miasta: Centrum

rutki: 3630
Piw: 103
  Wysłany: Sob 26 Cze, 2010   MUZYCZNE LATO 2010

Wyjątkowo atrakcyjnie zapowiada się tegoroczne Muzyczne Lato.
Impreza odbędzie się po raz dziewiętnasty i z pewnością, patrząc na listę wykonawców, przyciągnie liczne rzesze zabrzan.
Koncerty plenerowe jak co roku odbędą się na estradzie ustawionej obok stadionu Górnika Zabrze przy ul. Roosevelta.

Tegoroczne Muzyczne Lato zapowiada się naprawdę atrakcyjnie.

Począwszy od 10 lipca, w każdą sobotę, od godziny 20:00 do 22:00,
na scenie w plenerze wystąpią wyjątkowi artyści:

10 LIPIEC:
"Varius Manx"

17 LIPIEC:
"Róże Europy"

24 LIPIEC:
"Karpowicz Family"

31 LIPIEC:

"Video"

7 SIERPIEŃ:
"Classic"

14 SIERPIEŃ:
"Carrantuohill"

21 SIERPIEŃ:
"Jeden Osiem L"

28 SIERPIEŃ:
tradycyjnie "DYSKOTEKA"

Jak zwykle wstęp wolny dla wszystkich.

REGULAMIN IMPREZY:
1. Wszystkie osoby uczestniczące w imprezie i przebywające na terenie imprezy zobowiązane są do zachowywania się w sposób nie zagrażający bezpieczeństwu innych osób i przestrzegania porządku.
2. Osobom obecnym na imprezie zabrania się wnoszenia oraz posiadania w trakcie jej trwania broni lub innych niebezpiecznych przedmiotów, materiałów wybuchowych, wyrobów pirotechnicznych, materiałów pożarowo niebezpiecznych, środków odurzających lub psychotropowych oraz wnoszenia, posiadania i spożywania napojów alkoholowych (za wyjątkiem cateringu).
3. Osoby obecne w trakcie imprezy na terenie imprezy zobowiązane są stosować się do porządkowych poleceń Organizatora oraz Służb Porządkowych.
4. Osoby wchodzące na teren imprezy zobowiązane są do okazania, na wezwanie, zawartości bagaży lub toreb do przeglądu.
5. W przypadku stawiania oporu Służbom Porządkowym w/w osoby zostaną bezzwłocznie przekazane Policji.
6. Ze względu na brzmienie umów z wykonawcami na imprezie obowiązuje zakaz robienia zdjęć oraz filmowania bez uzyskania zgody Organizatora.
7. Za małoletnich odpowiedzialność ponoszą ich dorośli opiekunowie.
8. Obowiązuje zakaz wstępu na teren imprezy ze zwierzętami.
9. W przypadku zauważenia pożaru lub innego zagrożenia osoby obecne w trakcie imprezy na terenie imprezy powinny:
• natychmiast powiadomić Służby Porządkowe,
• unikać paniki,
• stosować się do poleceń Służb Porządkowych i komunikatów,
• nie utrudniać dojazdu służbom ratowniczym.
10. Kto nie wykonuje polecenia porządkowego, wydanego na podstawie ustawy lub regulaminu imprezy wydanego przez Organizatora Imprez lub przez Służby Porządkowe, podlega karze grzywny do 5000 zł., karze aresztu, ograniczenia wolności oraz może zostać pozbawiony prawa wstępu na imprezę masową na czas od 3 do 12 miesięcy.
11. Regulamin jest ogłoszony na stronie organizatora www.dmit.com.pl oraz w postaci wydruków A3 na terenie imprezy.

Podstawą prawną Regulaminu są postanowienia Ustawy o bezpieczeństwie imprez masowych z dnia 22 sierpnia 1997 r. (Dz.U. 05.108.909).

Serdecznie wszystkich zapraszam - zarówno mieszkańców Zabrza jak i okolic miasta.

Born_stubborN 
Obywatel Zabrza

Dzielnica miasta: os.Mł.Górnika

rutki: 580
Piw: 53
Wysłany: Sob 26 Cze, 2010   

Jak zwykle nic specjalnego. Jedynie na Carrantuohill warto się pofatygować, reszta jak na festynie w Grajewie.

Anna3030 
Forumowicz

rutki: 1
Wysłany: Pon 28 Cze, 2010   

Ja pójdę na Osiem Jeden L i dyskotekę a tak nie ma nic specjalnego.

Merii 
Obywatel Zabrza

rutki: 2021
Piw: 57
Wysłany: Wto 29 Cze, 2010   

A ja znając życie nie pójdę jak co roku od dobrych kilku lat :)

OCZY 
Obywatel Zabrza

rutki: 3425
Piw: 61
Wysłany: Sob 03 Lip, 2010   

Zapowiada się ciekawie? Moim zdaniem muzycznie - nic specjalnego, a do tego atrakcje w stylu wydzielone miejsce do spożycia alko (gdzie swobodnie może usiąść jakieś 30 osób????, reszta stoi jak barany), po deszczu błoto do kostek- skutecznie mnie zniechęcają.

dratewka 
Obywatel Zabrza

Dzielnica miasta: Rokitnica

rutki: 3813
Piw: 69
Wysłany: Nie 04 Lip, 2010   

OCZY, zgadzam się w 100%

Kis polski 
Starszy forumianin

rutki: 148
Piw: 6
Wysłany: Pią 16 Lip, 2010   

Pod DMiT-em - to były imprezy... czasami się nawet dobrego rocka posłuchało. Teraz to już typowy wiejski festyn. Zaskoczył mnie tylko Carrantouhill w tym gronie...

Born_stubborN 
Obywatel Zabrza

Pewnie gdyby nie osobiste kontakty niektórych członków zespołu z Rybnika to zamiast nich pojawiłby się jakiś Mirek Szołtysek czy inny lokalny "wykonawca".

Ale z drugiej strony dziwi mnie coraz bardziej to odchodzenie od standardów. W Pszowie na "Dniach Pszowa" gra T. Love, w Czerwionce Kazik na Żywo, w Raciborzu Laibach, a w Zabrzu .. Karpowicz Family. Czyżby było tak, że małe miasteczka idą w alternatywę, a duże miasta się discopolują? Niepokoi mnie ta tendencja. Tym bardziej, że podobno jesteśmy miastem akademickim :)

Ola 
Starszy forumianin

rutki: 205
Piw: 3

Tak najprawdopodobniej wygląda właśnie polityka, którą uprawiają włodarze prowadzący kampanie na łamach "Faktu".. przykre.

Sexy 
Obywatel Zabrza

Dzielnica miasta: Zaborze

rutki: 2480
Piw: 10
Wysłany: Sob 17 Lip, 2010   

a ja dzis wpadne na chwile, jeszcze nie bylam na muzycznym lecie od czasu jak sie przenioslo spod domitu, wiec pojde tylko po to, zeby zobaczyc jak to teraz wyglada... ;)

irkak80 
Forumowicz

Dzielnica miasta: Helenka

rutki: 0
Piw: 2
Wysłany: Pon 26 Lip, 2010   

Moim skromnym zdaniem odkąd Muzyczne Lato zostało przeniesione to zdziadziało. Po pierwsze nie podoba mi się te klepisko, mogli by je wyrównać bo w niektórych miejscach są dziury i koleiny po samochodach. Po drugie mogli by nieco ściszyć te nagłośnienie i mieć lepszy repertuar. Po trzecie przydało by się tam więcej stoisk z jakimś piwkiem bo ze swoim wchodzić nie można. Brakuje tam też oświetlenia. Chyba też mniej ludzi przychodź bo jest dalej od centrum i jest marny dojazd komunikacją publiczną.

Born_stubborN 
Obywatel Zabrza

Wysłany: Czw 29 Lip, 2010   

Największa szkoda, że w Zabrzu ostatnie pogo na świeżym powietrzu było jakieś 3 lata temu. Teraz nawet nie ma okazji. Wiem, że impreza masowa musi być kierowana dla mas i pod masowe gusta muzyczne. Niemniej jednak mogliby się wysilić i choć raz zaprosić kogoś spoza nurtu popowo-ludowo-wiejskiego.

No chyba, że ktoś reflektuje na pogo przy "Karpowicz Family" albo Mirku Szołtysku :)

Merii 
Obywatel Zabrza

rutki: 2021
Piw: 57
Wysłany: Pią 30 Lip, 2010   

A ja tak chciałam zwrócić uwagę na jedną datę:
Cytat:
13 SIERPIEŃ:
"Carrantuohill"

Otóż czy nie ma jakiegoś błędu :?: Wszystkie daty wskazane wypadają zawsze w sobotę, ta jedyna to piątek

leon 
Administrator

rutki: 0

faktycznie powinien być 14.08; tj.sobota
poprawiono

gensi 
Forumowicz

rutki: 3

A jutro już Video, wybiera się ktoś? Chyba jedyny zespół prócz Classic na który się wybiorę, później już nie ma sensu się wybierać. Jakoś w tym roku nie za bardzo się postarali z artystami, ale cóż...

Odpowiedz do tematu