|
Nowości w Sieci Debacom |
| Autor |
Wiadomość |
|
lisu
Forumowicz

Dzielnica miasta: Centrum
rutki: 1
|
Wysłany: Pon 14 Cze, 2010
|
|
|
| rutek napisał/a: | | jacekviola napisał/a: | | rutek napisał/a: | | jacekviola napisał/a: | | rutek napisał/a: | | jacekviola, korzystasz z Deby na Sobieskiego ? |
tak |
kurcze jak to możliwe ? skoro w obszarze zasięgu (http://www2.debacom.pl/zasieg.php) nie oferują swoich usług na Sobieskiego |
nie mam pojęcia
ale jako admin możesz przecież sprawdzić skad piszę - udowodnię w ten sposób swą prawdomówność mogę też wysłać skan umowy
teraz patrze na ten ich zasięg - faktycznie, Sobieskiego 3A zasięg ma, ale jak wklepałem wyrywkowo Sobieskiego 5 to mi wyskoczyło "brak mozliwosci..". Więc może faktycznie Twój blok akurat nie jest w zasięgu. Mieszkasz zdaje się nad Luxem? Jaki to numer? |
jacku, nie musisz mi udowadniać bo wiem skąd piszesz. Zastanawia mnie tylko dlaczego twój blok jest w zasięgu sieci Deby a mój oddalony o kilkanaście metrów już nie.
Kolega amon może nam to wyjaśni ? |
Ja to wyjaśnię. Mieszkam w bloku Sobieskiego 4 i internetu z Deby tam nie ma. Zadzwoniłem do deby do działu obsługi sieci i dowiedziałem się, że pomimo tego, że blok obok już jest to na Sobieskiego 4 blokiem zarządza ZSM i to oni nie wyrazili zgody na to żeby poprowadzić tam sieć. Debacom twierdzi, że z założeniem internetu w żadnym bloku na Sobieskiego nie będzie problemu o ile załatwimy sami sobie pozwolenie od spółdzielni, bo oni dostali odmowę. |
|
|
|
|
|
|
PTR
Forumowicz

Dzielnica miasta: Biskupice
rutki: 34 Piw: 1
|
Wysłany: Sro 07 Kwi, 2010
|
|
|
| Mówicie, że dobry ten net z Deby? Bo aktualnie mam z BetaSoftu i to jest lekkie nieporozumienie... |
|
|
|
 |
|
jacekviola
Obywatel Zabrza

rutki: 34 Piw: 37
|
Wysłany: Sro 07 Kwi, 2010
|
|
|
| PTR napisał/a: | | Mówicie, że dobry ten net z Deby? Bo aktualnie mam z BetaSoftu i to jest lekkie nieporozumienie... |
Bety nie znam wiec nie wypowiadam się. Mogę jedynie podzielić się opinią nt deby. Mam neta od nich od dwoch lat i tylko raz przytrafiła się kilkugodzinna przerwa. Zawsze służą pomocą, nawet jak mialem problem z routerem (z swojej winy). Koleś na infolinii mial stalowe nerwy bo ja takiego klienta tępego jak ja dawno bym zjechal Nie zauwazylem nigdy zeby cos zmulało, zrywalo itp. Nie znam sie na tych pingach , prędkościach itp (filmów nie sciagam) ale na moje potrzeby to rewelacja. |
|
|
|
|
|
|
wolff
Obywatel Zabrza

Dzielnica miasta: spoza Zabrza
rutki: 1492 Piw: 133
|
Wysłany: Czw 08 Kwi, 2010
|
|
|
| Z "Betą" pożegnałem się bez żalu. Serwis mają rewelacja ale nie dla indywidualnych klientów bo od piątku popołudnia nikt Ci zgłoszenia nie odbierze. Są nastawieni na duże firmy. Awarie na sieci mają co miesięc i jak zawsze awaria zdaża się w piątek po południu więc do poniedziałku jesteś bez neta bo się do ich serwisu nie dodzwonisz. Dwa lata mam Vectrę i tylko jedna awaria za ten czas, w pakiecie z telewizją płacę 33 pln/mies. za internet - 8 Mb/sek. |
_________________ Powyższy post to jedynie opinia autora w ciągu ostatnich 6 minut.Po tym terminie autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny. |
|
|
|
 |
amon
Starszy forumianin

Dzielnica miasta: Rokitnica
rutki: 181 Piw: 8
|
Wysłany: Czw 08 Kwi, 2010
|
|
|
Z zasięgiem nie pomogę za bardzo
proponuję napisać na serwis@debacom.pl i zapytać.
W bazie widać ludzi na:
26
28a
30
30a
3
3a
5
5a |
|
 |
lisu
Forumowicz

rutki: 1
|
Wysłany: Wto 13 Lip, 2010
|
|
|
Do spółdzielni poszedł już wniosek o wydanie pozwolenia dla Deby o instalacje sieci w bloku Sobieskiego 4. Ciekawe co odpiszą. Jest tu może ktoś chętny z 4ki na Debacom? I pytanie- czy ktoś może orientuje się jacy wogóle są dostawcy sygnału internetowego w tym bloku? Nie biorąc pod uwagę oczywiscie neo/netia/dialog |
|
|
|
 |
Taurus
Forumowicz

Dzielnica miasta: Biskupice
rutki: 25
|
Wysłany: Wto 13 Lip, 2010
|
|
|
W Biskupicach na osiedlu Borsig mają zamiar ciągnąć kabelki we wrześniu,ale coś mi się wydaje że prędzej zobaczę pajęczynę za oknem |
_________________ Wyraziłem swoje zdanie z którym się nie zgadzam
|
|
|
|
 |
amon
Starszy forumianin

Dzielnica miasta: Rokitnica
rutki: 181 Piw: 8
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|

|