Forum Mieszkańców Zabrza  

Poprzedni temat :: Następny temat

Tagi tematu: karnawal

Karnawal
Autor Wiadomość
tedi 
Obywatel Zabrza

Dzielnica miasta: spoza Zabrza

rutki: 1955
Piw: 30
Wysłany: Wto 17 Sty, 2006   Karnawal

Jak to jest?
Czy wykorzystujecie ten okres czasu na zabawy i przebierane "hulanki",czy przymrozacie oko i brniecie dalej w nadzieii,ze to warjactwo wkoncu sie skonczy?

Ja bardzo lubie karnawal i wszystko co z tym zwiazane.Zaczyna sie najpierw z dziecmi.Przebierania,imprezki i zabawy.A potem mama z tata :aloha:
W tym roku wybieramy sie w lutym na polska :clap: zabawe przebierancow :dance2: .Znowu beda poobdzerane nogi,ale to nie szkodzi.To sa tak zwane- skutki uboczne- :lol:
W tym roku bede panna z Westernu :lo2:

we_st 
Obywatel Zabrza

rutki: 2508
Piw: 88
Wysłany: Wto 17 Sty, 2006   

tedi karnawal w Polsce wyglada zupelnie inaczej niz w Niemczech. Wydaje mi sie, ze polski karnawal ogranicza sie do jakiejs jednej zabawy i na koniec sledzik. Niemieckiego zwyczaju balowania nie lubie. Najbardziej zas Rosenmontag. Nie potrafie sie do tego przyzwyczaic. Dla mnie osobiscie to glupota. I nie wiem, dlaczego o Polakach sie mowi, ze duzo pija. W ten tydzien wszyscy sa pijani.

tedi 
Obywatel Zabrza

Jesli chodzi o niemiecki sposob balowania,to przyznaje Ci racje,bo tez nie lubie,dlatego napisalam,ze ide na polska zabawe i bede sie bawila z rodakami :cheers:
Rosenmontag lubie ze wzgledu na dzieci.Pochod karnawalowy jest u nas obowiazkowy :thumpsup: Najwieksza uciecha jest przy zbieraniu cukierkow.Nie potrafilabym tego moim dzieciom odmowic :no: i wcale nie zaliczam tego do "glupoty" :wink: :)

we_st 
Obywatel Zabrza

rutki: 2508
Piw: 88

Jezeli patrzy sie z tej strony, to darmowe cukierki dzieci uwielbiaja i jest ok :thumpsup: Mi chodzi o balagan w ten dzien. Sprobuj gdziekolwiek sie dostac samochodem. Wiekszosc drog pozamykana, wszedzie szwedajace sie nawalone malolaty. Strach sie bac. To nie jest zabawne.

tedi 
Obywatel Zabrza

To fakt :disgust:
Niemiecka mlodziez nie wykorzystuje karnawalu do zabawy,tylko do szwedania sie po ulicach i spozywania alkoholu w nadmiernych ilosciach :exclaim: .Ale ja juz nie zwracam na nich uwagi.
Zyje swoim zyciem :)

OCZY 
Obywatel Zabrza

Dzielnica miasta: Centrum

rutki: 3425
Piw: 61

Łot da hell :scratchchin:

Ja mam karnawał cały rok :) Jak mam ochote potańczyć to ide do klubu albo na dyskoteke - jak mam ochote wypić - to umawiam sie z przyjaciółmi w pubie....nie uznaje czegoś takiego jak karnawał :) Tylko bawie sie cały rok - TAK (uprzedzając wasze pytania) w adwencie tez ;) I jest ok :thumpsup:

tedi 
Obywatel Zabrza

OCZY=>I caly rok chodzisz w przebraniu??? :woot:

(Bo to jest wlasnie najlepszy urok karnawalu :grin: )

OCZY 
Obywatel Zabrza

Ostatni raz na balu przebierańców byłam w przedszkolu :) I raczej nie słyszałam o takich zwyczajach - chociaż! wśród moich równieśników czasem sobie robimy imprezy tematyczne :) Np jakieś 2 lata temu byłam na imprezie przebrana za pielęgniarkę :aloha: Ale to nie bylo w karnawale - akurat było to jakoś w sylwestra :) NIe rozumiem dlaczego tylko w karnawale wg Ciebie mozna sie przebierać ?

tedi 
Obywatel Zabrza

Napisalam,ze przebieranie sie jest najwiekszym urokiem karnawalu,a nie ze przebierac mozna sie tylko i wylacznie w karnawale :wink:
Z powodu mnie,to i do pracy mozesz chodzic przebrana :tease: .Mi to nie przeszkadza :grin: .

OCZY 
Obywatel Zabrza

Większość pracy wykonuje w domu przed komupterem - wiec naprawde nie ma problemu :tease: Sobie moge nawet na golasa tu siedzieć :rotfl: poszczęściło mi sie w zyciu :)

Dodano po 1 minutach:

A co do imprez - dlaczego cos ci nie pasuje kobieto? :) Nie uznaje czegoś takiego (nie obchodze?) jak karnawał, i mam przecież do tego prawo :tease: :)

tedi 
Obywatel Zabrza

OCZY napisał/a:

Dodano po 1 minutach:

A co do imprez - dlaczego cos ci nie pasuje kobieto? :) Nie uznaje czegoś takiego (nie obchodze?) jak karnawał, i mam przecież do tego prawo :tease: :)

A czy robi tutaj ktos Twojej szanownej,zlosliwej osobie jakies wywody??? :exclaim:
A pozatym nigdzie nie napisalam,ze mam cos przeciwko imprezom...

Tak wiec dziewczynko,albo szukasz zaczepki,albo spadlas z ksiezyca...

lamor 
Obywatel Zabrza

rutki: 855
Piw: 108

SPOKÓJ ! !!!!!!!

Karnawał dla mnie może nie istnieć..... jako nazwa..... Bo ja mam karnawał cały rok ... hłehłehłe :tease:

tedi 
Obywatel Zabrza

Teoretycznie,karnawal jest tylko raz w roku.Tak samo jak Swieta Bozego Narodzenia,albo nasze urodziny.
Ale praktyka,to co innego.Kazdy robi jak lubi :) Ja tez bawie sie wtedy,kiedy mam na to ochote :grin:

dratewka 
Obywatel Zabrza

Dzielnica miasta: Rokitnica

rutki: 3813
Piw: 69

OCZY jak zwykle inna :lol:
1. adwent jest radosnym czasem oczekiwania i teraz chyba cos sie zmienilo w interpretacji tej czesci roku liturgicznego :grin: to Wielki Post, szczegolnie piatki sa czasem kiedy wypada sobie darowac imprezki :thumpsup:
2. karnawal jest czasem wyjątkowym jesli chodzi o zabawe i jesli ktos go przezywatak samo jak inne imprezy to ma nudne zycie troche bo warto w tym czasie pokusic sie o odrobine fantazji i zorganizowac ciekawsza impreze :thumpsup:
3. bal przebierancow to fajan sprawa....a ja np. w zeszlym roku byłam na "balu aniołów" wiadomo jak wszyscy musieli byc przebrani :angell:

tedi 
Obywatel Zabrza

To na pewno bylo wesolo :grin: .Na sali same aniolki :lol: Mogliscie sie rozpoznac?

Odpowiedz do tematu