|
Karnawal |
| Autor |
Wiadomość |
tedi
Obywatel Zabrza

Dzielnica miasta: spoza Zabrza
rutki: 1955 Piw: 30
|
Wysłany: Wto 17 Sty, 2006 Karnawal
|
|
|
Jak to jest?
Czy wykorzystujecie ten okres czasu na zabawy i przebierane "hulanki",czy przymrozacie oko i brniecie dalej w nadzieii,ze to warjactwo wkoncu sie skonczy?
Ja bardzo lubie karnawal i wszystko co z tym zwiazane.Zaczyna sie najpierw z dziecmi.Przebierania,imprezki i zabawy.A potem mama z tata
W tym roku wybieramy sie w lutym na polska zabawe przebierancow .Znowu beda poobdzerane nogi,ale to nie szkodzi.To sa tak zwane- skutki uboczne-
W tym roku bede panna z Westernu |
_________________ Bądź miły dla ludzi kiedy pniesz się w górę, bo możesz ich spotkać kiedy będziesz spadał w dół. |
|
|
|
 |
we_st
Obywatel Zabrza

rutki: 2508 Piw: 88
|
Wysłany: Wto 17 Sty, 2006
|
|
|
| tedi karnawal w Polsce wyglada zupelnie inaczej niz w Niemczech. Wydaje mi sie, ze polski karnawal ogranicza sie do jakiejs jednej zabawy i na koniec sledzik. Niemieckiego zwyczaju balowania nie lubie. Najbardziej zas Rosenmontag. Nie potrafie sie do tego przyzwyczaic. Dla mnie osobiscie to glupota. I nie wiem, dlaczego o Polakach sie mowi, ze duzo pija. W ten tydzien wszyscy sa pijani. |
|
|
|
 |
tedi
Obywatel Zabrza

|
|
|
|
Jesli chodzi o niemiecki sposob balowania,to przyznaje Ci racje,bo tez nie lubie,dlatego napisalam,ze ide na polska zabawe i bede sie bawila z rodakami
Rosenmontag lubie ze wzgledu na dzieci.Pochod karnawalowy jest u nas obowiazkowy Najwieksza uciecha jest przy zbieraniu cukierkow.Nie potrafilabym tego moim dzieciom odmowic i wcale nie zaliczam tego do "glupoty" |
_________________ Bądź miły dla ludzi kiedy pniesz się w górę, bo możesz ich spotkać kiedy będziesz spadał w dół. |
|
|
|
 |
we_st
Obywatel Zabrza

rutki: 2508 Piw: 88
|
|
|
|
Jezeli patrzy sie z tej strony, to darmowe cukierki dzieci uwielbiaja i jest ok Mi chodzi o balagan w ten dzien. Sprobuj gdziekolwiek sie dostac samochodem. Wiekszosc drog pozamykana, wszedzie szwedajace sie nawalone malolaty. Strach sie bac. To nie jest zabawne. |
|
|
|
 |
tedi
Obywatel Zabrza

|
|
|
|
To fakt
Niemiecka mlodziez nie wykorzystuje karnawalu do zabawy,tylko do szwedania sie po ulicach i spozywania alkoholu w nadmiernych ilosciach .Ale ja juz nie zwracam na nich uwagi.
Zyje swoim zyciem |
|
|
|
 |
OCZY
Obywatel Zabrza

Dzielnica miasta: Centrum
rutki: 3425 Piw: 61
|
|
|
|
Łot da hell
Ja mam karnawał cały rok Jak mam ochote potańczyć to ide do klubu albo na dyskoteke - jak mam ochote wypić - to umawiam sie z przyjaciółmi w pubie....nie uznaje czegoś takiego jak karnawał Tylko bawie sie cały rok - TAK (uprzedzając wasze pytania) w adwencie tez I jest ok |
|
|
|
 |
tedi
Obywatel Zabrza

|
|
|
|
OCZY=>I caly rok chodzisz w przebraniu???
(Bo to jest wlasnie najlepszy urok karnawalu ) |
|
|
|
 |
OCZY
Obywatel Zabrza

|
|
|
|
Ostatni raz na balu przebierańców byłam w przedszkolu I raczej nie słyszałam o takich zwyczajach - chociaż! wśród moich równieśników czasem sobie robimy imprezy tematyczne Np jakieś 2 lata temu byłam na imprezie przebrana za pielęgniarkę Ale to nie bylo w karnawale - akurat było to jakoś w sylwestra NIe rozumiem dlaczego tylko w karnawale wg Ciebie mozna sie przebierać ? |
|
|
|
 |
tedi
Obywatel Zabrza

|
|
|
|
Napisalam,ze przebieranie sie jest najwiekszym urokiem karnawalu,a nie ze przebierac mozna sie tylko i wylacznie w karnawale
Z powodu mnie,to i do pracy mozesz chodzic przebrana .Mi to nie przeszkadza . |
|
|
|
 |
OCZY
Obywatel Zabrza

|
|
|
|
Większość pracy wykonuje w domu przed komupterem - wiec naprawde nie ma problemu Sobie moge nawet na golasa tu siedzieć poszczęściło mi sie w zyciu
Dodano po 1 minutach:
A co do imprez - dlaczego cos ci nie pasuje kobieto? Nie uznaje czegoś takiego (nie obchodze?) jak karnawał, i mam przecież do tego prawo |
|
|
|
 |
tedi
Obywatel Zabrza

|
|
|
|
| OCZY napisał/a: |
Dodano po 1 minutach:
A co do imprez - dlaczego cos ci nie pasuje kobieto? Nie uznaje czegoś takiego (nie obchodze?) jak karnawał, i mam przecież do tego prawo |
A czy robi tutaj ktos Twojej szanownej,zlosliwej osobie jakies wywody???
A pozatym nigdzie nie napisalam,ze mam cos przeciwko imprezom...
Tak wiec dziewczynko,albo szukasz zaczepki,albo spadlas z ksiezyca... |
|
|
|
 |
lamor
Obywatel Zabrza

rutki: 855 Piw: 108
|
|
|
|
SPOKÓJ !!!!!!!
Karnawał dla mnie może nie istnieć..... jako nazwa..... Bo ja mam karnawał cały rok ... hłehłehłe |
|
|
|
 |
tedi
Obywatel Zabrza

|
|
|
|
Teoretycznie,karnawal jest tylko raz w roku.Tak samo jak Swieta Bozego Narodzenia,albo nasze urodziny.
Ale praktyka,to co innego.Kazdy robi jak lubi Ja tez bawie sie wtedy,kiedy mam na to ochote |
|
|
|
 |
dratewka
Obywatel Zabrza

Dzielnica miasta: Rokitnica
rutki: 3813 Piw: 69
|
|
|
|
OCZY jak zwykle inna
1. adwent jest radosnym czasem oczekiwania i teraz chyba cos sie zmienilo w interpretacji tej czesci roku liturgicznego to Wielki Post, szczegolnie piatki sa czasem kiedy wypada sobie darowac imprezki
2. karnawal jest czasem wyjątkowym jesli chodzi o zabawe i jesli ktos go przezywatak samo jak inne imprezy to ma nudne zycie troche bo warto w tym czasie pokusic sie o odrobine fantazji i zorganizowac ciekawsza impreze
3. bal przebierancow to fajan sprawa....a ja np. w zeszlym roku byłam na "balu aniołów" wiadomo jak wszyscy musieli byc przebrani |
_________________ |
|
|
|
 |
tedi
Obywatel Zabrza

|
|
|
|
To na pewno bylo wesolo .Na sali same aniolki Mogliscie sie rozpoznac? |
|
|
|
 |
|
|